clientul tinta

Care sunt clientii care iti vor cumpara produsele?

Sa presupunem ca esti un producator local care fabrica produse alimentare sanatoase. 

Cine crezi ca sunt clientii tai? Cui si cum te adresezi lor prin marketing? 

Clientii afacerii tale

În acest articol, vom discuta despre greșelile comune pe care le fac cei noi în industria alimentara atunci când vine vorba de vânzarea produselor lor. Vom explora o concepție greșită cheie și vom oferi informații valoroase despre cum să vizezi publicul potrivit și să construiești relații pe termen lung cu clienții. Evitând aceste greșeli în vânzare, poți îmbunătăți succesul tău ca producator local.

Concepția greșită: Vizarea prospecților greșiți

Mulți începători fac greșeala de a se apropia de prospecți greșiți atunci când vând produsele. Hai să explorăm o metaforă pentru a înțelege mai bine această concepție greșită.

Metafora antrenorului personal

Imaginează-ți că ești un antrenor personal de fitness cu o sută de cărți de vizită, iar scopul tău este să găsești o sută de potențiali clienți. Mai întâi, ia în considerare locația ta țintă. Ca antrenor personal, te-ai concentra pe eforturile tale în orașul sau zona în care activezi, în loc să călătorești distanțe lungi.

Acum, gândește-te la tipul de corp pe care în mod obișnuit ți-ai îndrepta atenția. Mulți antrenori presupun că persoanele supraponderale și care nu sunt in formă fizica buna, sunt prospecții ideali. Cu toate acestea, aceasta nu este în totalitate corect. În timp ce unii indivizi ar putea beneficia cu adevărat de serviciile tale din motive de sănătate sau medicale, majoritatea persoanelor supraponderale nu ar prioritiza sau ar depune efortul necesar pentru antrenamentul de fitness.

Identificarea prospecților potriviți

Identificarea prospecților potriviți Deci, pe cine ar trebui să îi vizezi ca antrenor personal? Surprinzător, cei mai buni prospecți sunt cei care sunt deja în formă excelentă. Abordând indivizi care s-au dedicat vizibil menținerii stării fizice, poți identifica potențiali clienți care valorează și prioritizeaza serviciile tale.

Aplicarea metaforei în vanzarea produselor tale

Acum, să transpunem această metaforă în afacerea ta. Similar scenariului antrenorului personal, mulți începători în industrie au tendința de a viza persoane care nu inteleg importanta alimentatiei sanatoase, nu apreciaza produsele sanatoase si de aceea nu sunt dispusi sa plateasca pentru ele.

Multi incearca sa educe clientii si sa-i faca sa le cumpere produsele. Cu toate acestea, această abordare duce adesea la respingere și frustrare.

Vizarea persoanelor care au grija de sanatatea lor si sunt atenti la ce produse alimentare cumpara

Abordându-i pe acestia, ai o șansă mai mare să le vinzi produsele tale chiar daca sunt mai scumpe decat in supermarket și să construiești relații pe termen lung si sa devina clienti fideli brandului tau.

În loc să-ți pierzi timpul și efortul convingând oameni care se uita doar la pret sau la ambalaj cand cumpara un produs alimentar, concentrează-te pe aceia care apreciază valoarea unui produs sanatos. Acești potențiali clienți sunt mai predispuși să cumpere produsele tale și să te recomande altora în viitor.

Concluzie

Pentru a avea succes în vânzarea produselor tale, evită greșeala comună de a viza prospecți greșiți. În schimb, concentrează-te pe aceia care deja cumpara produse sanatoase și înțeleg importanța alimentatiei sanatoase. Prin poziționarea ta corespunzătoare și abordarea corectă a prospecților, poți îmbunătăți șansele de a construi relații pe termen lung si de a-i fideliza.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian