landing page design

Website Optimization: Boost Conversions with Effective Landing Pages

În articolul de astăzi, vom explora mai multe tehnici simple, dar puternice, pentru a optimiza website-ul, pagina de vânzări sau pagina de destinație.

Prin implementarea acestor strategii, puteți crește semnificativ rata de conversie cu 10%, 20% sau chiar mai mult. În plus, vom evidenția greșelile comune care pot afecta negativ rata de conversie. Așadar, să începem și să învățăm cum să creăm pagina de destinație perfectă.

Anatomia unei pagini de destinație de succes

Pentru început, este crucial să înțelegeți că fiecare website, pagină de vânzări sau pagină de destinație de succes este alcătuită din două părți principale: deasupra barei și sub bara. Conținutul deasupra barei se referă la ceea ce vizitatorii văd imediat după accesarea paginii dumneavoastră, fie că este pe desktop, tabletă sau dispozitiv mobil, fara sa dea scroll in jos.

Este ce se vede pe ecran cand se deschide pagina.

Această secțiune îndeplinește trei scopuri cheie:

 1. Captarea atenției: Conținutul deasupra barei ar trebui să atragă imediat atenția vizitatorilor și să genereze curiozitate în legătură cu ceea ce oferiți.
 2. Confirmarea relevanței: Ar trebui să asigure vizitatorii că se află în locul potrivit, în concordanță cu așteptările lor în funcție de sursa de accesare.
 3. Convingerea adecvării: Conținutul ar trebui să îi convingă pe vizitatori că ceea ce oferiți este exact ceea ce au nevoie.

A doua parte a paginii de destinație este tot ceea ce se află sub bara, adica atunci cand te duci cu mouse-ul in josul paginii. Aici puteți include informații și detalii suplimentare. Vom discuta mai detaliat despre acest aspect în curând.

Deasupra barei: Ce trebuie și ce nu trebuie făcut

Ce trebuie făcut

 • Evidențiați clar propunerea de valoare: Comunicați în mod concis și convingător ceea ce oferiți și beneficiile pe care le oferiți. Propunerea de valoare este cel mai important aspect al paginii dumneavoastră de destinație. 
 • Sfat: Prioritizați claritatea în locul creativității. Fiți clar și concis în comunicarea mesajului dumneavoastră, accentuând ceea ce faceți, pentru cine este și de ce ar trebui să le pese.
 •  Stabiliți un focus vizual puternic: Utilizați imagini sau videoclipuri care să reprezinte vizual brandul dumneavoastră, afacerea sau oferta, evidențiind beneficiile pe care vizitatorii le pot aștepta.
 • Exploatați efectul superiorității imaginilor: Imaginile și informațiile grafice sunt mai bine reținute decât textul simplu. Imaginile emoțional captivante au tendința de a avea un impact mai puternic.
 • Aveți un singur buton de acțiune de luat (Call to Action – CTA): Instruiți în mod clar vizitatorii cu privire la următorul pas pe care doriți să-l facă.
 • Regula fundamentală: Mențineți un singur buton de  CTA deasupra barei. Vom discuta ulterior despre plasarea unei CTA secundare.

Ce nu trebuie făcut

Evitați supraîncărcarea barei de navigare: Minimizați numărul de opțiuni în barele de navigare, fie în antet, fie în subsol. Prea multe opțiuni pot confuza vizitatorii și-i pot îndepărta de la scopul principal.

 • Mențineți vizitatorii concentrați pe obiectivul principal și împiedicați-i să se piardă în pagini sau oferte inutile.Limitați iconițele de partajare pe rețelele sociale: Abțineți-vă să includeți linkuri către paginile dumneavoastră de social media în această etapă critică. Doriți ca vizitatorii să rămână pe pagina de destinație și să-i îndrumați către CTA principal.
 • Minimizați distracțiile și mențineți un traseu clar către conversie.Minimizați linkurile externe: Evitați să faceți legături către blogul dumneavoastră, articole sau documentație suplimentară care ar putea devia atenția vizitatorilor de la obiectivul principal.
 • Îndrumați vizitatorii într-o singură direcție, prevenind astfel „paradoxul alegerii” care ar putea împiedica conversiile.

Acum că am acoperit ce trebuie și ce nu trebuie făcut deasupra plierii, să ne concentrăm asupra conținutului de sub bara.

Aici aveți oportunitatea de a furniza informații suplimentare care susțin propunerea dumneavoastră de valoare și întăresc procesul de luare a deciziilor al vizitatorilor.

Sub bară

Iată câteva elemente esențiale de luat în considerare:

 • Descrieri detaliate ale produsului sau serviciului: Furnizați informații cuprinzătoare despre oferta dumneavoastră, evidențiind caracteristicile și beneficiile unice.
 • Mărturii și dovada socială: Includeți mărturii sau recenzii ale clienților pentru a construi încredere și pentru a evidenția experiențele pozitive ale clienților anteriori.
 • Beneficii și caracteristici suplimentare: Subliniați orice alte avantaje sau caracteristici speciale care fac produsul sau serviciul dumneavoastră să se evidențieze.
 • Întrebări frecvente (FAQ-uri): Abordați preocupările sau întrebările comune pe care vizitatorii le pot avea, permițându-le să găsească răspunsuri și să câștige încredere.
 • Sigle de încredere și certificări: Afișați orice certificări, premii sau sigle de securitate pentru a inspira încredere și credibilitate.
 • A doua acțiune de luat (Call to Action – CTA): Introduceți o a doua CTA sub conținutul principal, oferind o acțiune alternativă pe care vizitatorii o pot întreprinde dacă nu sunt pregătiți pentru etapa principală de conversie.

Concluzie

Optimizarea website-ului, paginii de vânzări sau paginii de destinație este un pas crucial pentru îmbunătățirea conversiilor. Prin înțelegerea anatomiei unei pagini de destinație de succes și implementarea strategiilor menționate mai sus, puteți îmbunătăți experiența vizitatorilor, capta atenția acestora și îi puteți îndruma către conversie.

Nu uitați să acordați prioritate clarității, să comunicați eficient propunerea dumneavoastră de valoare și să creați o experiență vizuală atractivă și concentrată.

Evitați capcanele comune precum opțiunile excesive, distragerile externe și diluarea mesajului. Prin optimizarea atât deasupra barei, cât și sub bară, veți crește șansele de a converti vizitatorii în clienți mulțumiți.

Acum, având aceste cunoștințe, aveți posibilitatea de a transforma website-ul dumneavoastră într-o forță puternică de conversie.

Începeți să implementați aceste tehnici astăzi și observați cum ratele de conversie cresc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish